fbpx
مونتيسوري مصر- تقدمها مروة رخا

رسالة من محمد فؤاد الدين – يا بنات: اعرفوا الرجالة بيفكروا ازاى

أريد أن أقول لكم شيئا واحدا وهو "نحن الرجال شهدنا الكثير من الفتيات السيئة بكثرة" و قد رآينا آيضآ الكثير منهن يمثلون البرآه للوصول لمبتغاهم و ذلك آثر فينا كثيراّ حتي فقدنا الثقه في النساء منهم الجيد و منهم السيئ لاكننا فقدنا الثقه في الجميع و منهن الذين مثلوا حتي الجواز و بعد ذلك نسمع عن عشيق و حبيب و خيانه للزوج ،

ثانياّ البعض من الشباب يخاف من الجواز خوفاّ آن يقابل آمرآة اجمل و احسن من الذي معه فيندم علي الجواز فيفضل يدور علي الافضل لاكن النساء جميعهن مثل بعض و بعد فوات الاوان يندم علي كل واحدة علي حدى لآنه كبر في السن و بالتالي يجب عليه الجواز ممن مثله فلسن و بالتالي فآن البنات الجميله معظمهم اتجوز بدري و اللي فاضل قليل لكي يراه و السن بردوا ليه عامل آذن الجواز هيكون مجرد روتين مش عشان حب آو سبب مثل حديث الرسول

تنكح المرآه لآربع لمالها و لحسبها و لجملها و لدينها فآظفر بذات الدين تربت يداك

لآن الدين فهيا بتعامل الله الذي لا يغيب ليس الاهل او المجتمع و نسي انه بالمثل لازم ان يكون حسن الدين و السلوك و لو عايز نانسي عجرم يكون هوا عمرو دياب و يكون واقعي اكثر قبل فوات الاوان و الندم و الجواز الروتيني حتى كره دخول البيت 

اللي اعتقده آن البنات تمنع الصداقه بكافه آنواعها لما يحسوا بالاعجاب الشديد و المطالبه بعمل خطوة رسمية مثل التقدم لآن الراجل لو عرف بحب البنت له هيستغل ده

و مدام عيزاني يبقي اصبري علي رزقك و ده اللي عندي اذا كان عاجبك

و احب التذكره ان الرجال زي الاطفال يحب العناء للحصول علي الاشياء و كمان كل راجل بيعيش حياة رومانسيه ليه يتجوز

ولو اقتصر علي انه محتاج علاقه جنسيه و هي غير المتاحه بالنسبه له فالحلول و البدائل كثيره ممكن يعيش مع واحده رومانسيه و خروج و عند الجنس بنات ليل و آي آداه جنسيه لآن الجواز فيه خلفه و تقيد و حقوق زوجية

و الرجال يحبون الرومانسيه في الحب اكتر من الجنس لآن الجنس وقته قليل و عند الحاجه له لاكن الرومانسيه وكلام الحب علي طول فرآيي آن كل واحده تحس آن في آعجاب تشترط الخطوه الجديه و تناقش مع الشاب لماذا خايف مني و آيه اللي محتاجه من زوجه انا لست قادره عليه

و تفهموا ان هيجيلوا يوم و يعجز و يعنس بردوا و سعتها هيتجوز منغير حب عشان سمعته "مثلا منحرف آو مشيوا بطال آو مش راجل و انا رآيت الكلام هذا كثيراّ " ولكم حريه الاختيار في الحكم علي رآيي بالسلب آو الايجاب

 

محمد على الفيسبوك

من هي مروة رخا؟
مروة رخا: موجهة مونتيسوري معتمدة دولياً من الميلاد حتى 12 عام. Marwa Rakha: Internationally certified Montessori educator from birth to 12 years.

بدأت “مروة رخا” رحلتها مع “نهج وفلسفة المونتيسوري” في نهاية عام 2011 بقراءة كتب “د. ماريا مونتيسوري” عن الطفل والبيئة الغنية التي يحتاجها لينمو ويزدهر. تلت القراءة الحرة دراسة متعمقة للفلسفة والمنهج مع مركز أمريكا الشمالية للمونتيسوري

“North American Montessori Center”